Toolkit historisch denken en redeneren

Nieuws

Samen met leerkrachten en onderzoekers hebben medewerkers van De Activiteit in schooljaar 2016-2017 een onderzoek gedaan naar het bevorderen van historisch denken en redeneren in de midden- en bovenbouw. Tijdens dit project hebben we een toolkit ontwikkeld, die leerkrachten en hun begeleiders instrumenten in handen geeft om het historisch denken en redeneren te stimuleren. Deze toolkit is nu beschikbaar. In de komende weken worden hieraan nog een aantal filmpjes toegevoegd met sprekende voorbeelden.

Download hier het artikel : ‘Leerkrachten en leerlingen duiken samen de geschiedenis in’ uit HJK

Download: Onderzoeksrapportage-Ontwikkeling-van-het-historisch-redeneren-bij-kinderen NRO

Download hier de toolkit: Toolkit_versie_11-05-2018 De filmpjes die hierbij horen:

 

Terug naar overzicht
Blijf op de hoogte van nieuws