Conferentie Startblokken van Basisontwikkeling ‘Lezen maakt de wereld groter’

Nieuws

Op 20 november 2024 vindt 10e conferentie Startblokken van Basisontwikkeling plaats. Dit keer op een unieke plek, tussen de bossen, in Austerlitz. Heb je je nog niet ingeschreven? Neem dan contact op met ons secretariaat door een e-mail te sturen naar: info@de-activiteit.nl of door te bellen naar: 072 – 512 37 61.

De agenda van de dag ziet er als volgt uit:

09.00 uur: Ontvangst met koffie en thee

Openingslezing door Bibi Dumon Tak
De lezing wordt vormgegeven vanuit het thema van de dag: ‘Lezen maakt je wereld groter’. Wil je meer weten over Bibi Dumon Tak, haar werk én haar idee over goed leesonderwijs, beluister dan vooraf de podcast welke gemaakt is bij het programma ‘Zomergasten’ waarin zij vorig jaar zomer te gast was via deze link: Bibi Dumon Tak – Zomergasten Podcast – VPRO

Ook is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en het stellen van vragen. Heb je een vraag, mail deze dan voor 13 november naar info@de-activiteit.nl .

10.10 – 10.45 uur: Pauze en ‘meet and greet’ met Bibi Dumon Tak.

10.45 – 12.30 uur: Van binnen naar buiten (en weer terug)
We maken de wereld groter. We ontwerpen aan de hand van de nieuwe versie van ‘Basisontwikkeling voor peuters en de onderbouw’ een werkactiviteit welke we kunnen gebruiken in onze nascholing, vanuit je rol als trainer Startblokken of om je collega’s te ondersteunen in je rol als Jonge kind specialist, IB-er en bouw- en/of taalcoördinator.

Weer of geen weer, we gaan naar buiten dus trek geschikte kleding aan.

12.30-13.30 uur: Lunch
Tijdens de lunch deelt Kim (gastvrouw Better Meetings) haar verhaal over het project: Buzz Woman en de bijzondere plek waar we deze dag zijn: Better Meetings. Ben je al nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op de website: www.buzzwomen.org voor meer informatie over het project. En op: www.bettermeetings.nl vind je meer informatie over de locatie.

Let op! Met elke bezette stoel tijdens deze dag zorgen we voor een stoel in het prachtige project van Buzz Woman.

13.30 – 14.30 uur: Vaktaal hoort erbij
Het ontwerp van de werkactiviteit welke in de ochtend is gemaakt, vormt de onderlegger voor deze activiteit. Aan de hand van het Observatiemodel Spelverhalen werken we de werkactiviteit verder uit zodat deze direct geschikt is voor inzet in de praktijk.

14.30 – 15.30 uur: Onderzoek en praktijk
Milou Nootebos neemt ons mee in haar onderzoek naar de leesattitude en het leesgedrag van professionals in de kinderopvang en het onderwijs. We verkennen de leeswijzer die zij gemaakt heeft op basis van de conclusies van haar onderzoek, aan de hand van de nieuwe versie van: ‘Basisontwikkeling voor peuters en de onderbouw’.

15.30 – 16.00: Afsluiting
Terugblik op de dag en plannen maken voor het portfolio

Wij hopen jullie te ontmoeten 20 november!

Hartelijke groet,
Levineke, Petra, Hermien, Milou, Anne en Inge

Kosten deelname:
€ 395,- bij inschrijving voor 1 augustus 2024
€ 425,- bij inschrijving na 1 augustus 2024

Ben je lid van het netwerk voor Trainers Startblokken? Dan ontvang je 10% korting op je deelname prijs.

Terug naar overzicht