"Ik geniet van het gezamenlijk inzetten op een waardevolle onderwijspraktijk; leidsters en leerkrachten die groeien in hun rol"

In de jaren negentig volgde ik verschillende cursussen rond Basisontwikkeling. In diezelfde tijd werkte ik op een nieuwe groeischool in Heiloo. Samen met drie collega’s hebben we OGO in de onderbouw gerealiseerd. Dat ging met vallen en opstaan, maar uiteindelijk leidde het tot vele mooie thema’s met betekenisvolle activiteiten waarin kinderen konden groeien.

Later volgde ik de opleiding Trainer VVE- Startblokken bij De Activiteit. Daar bleef het niet bij en inmiddels werk ik al weer enkele jaren als nascholer Startblokken bij De Activiteit. Nog steeds word ik blij om samen met pedagogisch medewerkers en leerkrachten mooie thema’s op te bouwen waarin alle kinderen in de verschillende fases van spelontwikkeling kunnen meedoen en groeien naar volgende een fase. Binnen een zelfde thema ruimte voor kinderen die bijvoorbeeld de fietspomp op en neer bewegen tot kinderen die het spel van de fietsenmaker zo precies mogelijk willen uitvoeren met een serieuze fietsenmaker en klant.

Voor deze vragen moet je bij mij zijn:

  1. Werken met learning stories (De Activiteit)
  2. Kansen in spel: Inzetten op taal-denkgesprekken (onderzoek met iPABO, Marnix academie, Kohnstamm Instituut, De Activiteit)
  3. VVE- Startblokken
Blijf op de hoogte van nieuws